Vancouver Canada informatie pagina
Home » Klimaat

Klimaat


In tegenstelling tot de meeste regio's in Canada kent Vancouver een relatief gematigd oceanisch klimaat. De gehele regio rond Vancouver kent de warmste temperaturen van geheel Canada. De zomers zijn over het algemeen lekker warm en met daarbij flink wat zon, door het zeebriesje welke door Vancouver waait blijft actief bezig zijn goed te doen. De maanden juli en augustus, zijn traditioneel de warmste maanden van het jaar, en moet u overdag rekenen tussen de 20 en 25 graden. Het kan zelfs zijn dat de temperaturen richting de 30 graden gaan maar dit zijn uitzonderingen.  

In de Canadese winters kunt u een geheel ander weertype verwachten, met relatief veel neerslag.  Al is ook Vancouver nu weer iets gematigder dan de rest van Canada. Ook sneeuwval kunt u tijdens deze periode verwachten. Maar in het centrum van Vancouver heeft u van sneeuw niet zo erg veel last omdat dit relatief laag ligt in vergelijking met de rest van Vancouver.
Veruit de koudste maanden van het jaar zijn de maanden december en januari, De dagtermeratuur ligt dan rond het vriespunt. Het zijn dan ook donkere dagen met weinig zonlicht. En na 16 uur begint het al donker te worden. Dit is dus niet de beste periode om Vancouver te bezoeken.